Ülkemizde yerli ceviz fidanları arasında öne çıkan Bilecik ceviz fidanı geç donların görüldüğü bölgelerde verimli olmaktadır. Kıyı bölgeleri dışında tüm bölgelerde yetiştirilebilmektedir. Meyve salkımları 2’li ve 3’lü olmakla birlikte yan dallarında %30 oranında meyve olmaktadır...
Gültekin 1 ceviz fidanı, ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Kabuktan kolay ayrılır. Geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Verimsiz bir çeşittir. Meyve salkımı 1-2′li olur. Tane ağırlığı 17 g, iç oranı %40, içi dolgun, açık beyaz renkli olup, taze ve kuru olarak tüketilmey..
Kaman 1 ceviz fidanı en çok tercih edilen yerli ceviz fidanları arasında yer alır. Verimli olması ve meyvelerinin özellikleri çok tercih edilmesini sağlamaktadır. Meyvesinin ağırlığı 12 Gramdır.Meyvesinin iç ağırlığı 6, 3 gram, i. Yağ oranı % 65'dir. Kaman 1 ceviz fidanının salkımları üzüm salkımlar..
Kaman 5 ceviz fidanı farklı aşılama yöntemleri kullanılarak üretilmektedir. Bu yerli ceviz çeşidinin 4'lü ve 5'li meyve yapısı vardır. Kabukları incedir. Ortalama 13 gram ağırlığı vardır. Yan tomurcuklar da verimlidir. Ceviz içi iç ceviz kabuktan kolay ve bütün çıkar. Erken hasat edilir, taze olarak..
Kaplan 86 Ceviz Fidanı, ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle kıyı bölgelerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Meyve salkımı 2-3'lü olur. Meyveleri elips şeklinde olup, kabuktan kolay ayrılır. Taze ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir. Normal cevizlerden büyük meyveli olması dikkat çekicidi..
Kırmızı ceviz fidanı özel üretim olup firmamızda kırmızı renkte meyve veren aşılı gerçek kırmızı ceviz fidanı üretim ve satışını gerçekleştirilmektedir. Firmamızdan çok uygun fiyatlarla kırmızı ceviz fidanı sipariş verebilirsiniz.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından geliştirilen ka..
Milli ceviz çeşitlerimizden bir tanesi olan Oğuzlar 77 ceviz fidanlarının yüksek rakımlı bölgeler dikilmesi tavsiye edilir. Meyve kabuğu ince olup iç randıma yüksek bir salkım diye tabir ettiğimiz ceviz çeşididir. Erken çiçek açması olumsuz bir özelliğidir. Ağaç verimi yüksektir.Fidan dikiminde..
Şebin ceviz fidanı yerli ceviz fidanları arasında en verimli çeşitlerden birisidir. Şebin ceviz fidanı suya ve güneşe karşı duyarlı olduğundan özel bakım isteyen bir üründür. Erken meyve veren ceviz fidanları arasında yer almaktadır. Kıyı bölgeler hariç tüm bölgelerde yetiştirilebilir..
Yalova 1 ceviz fidanının ceviz fidanı yetişen tüm bölgelere ekilmesi uygundur ancak sahil bölgelerine ekilmesi daha doğrudur. Tane ağırlığı 17.4 g, iç oranı yüzde 56, içi dolgun, beyaz renklidir. Kaliteli meyvesi vardır. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir...
Yalova 4 ceviz fidanı için kıyı bölgelerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Yalova 4 ceviz fidanı ağaç gelişiminde Yayvan, dik dallı ağacı orta kuvvette gelişme gösterir. Ortalama meyve ağırlığı 12.9 gram, iç ağırlığı 6.8 gram, iç oranı %53, iç ceviz yağ oranı %73, iç ceviz protein oranı %17'dir. Kuru..
Yavuz 1 ceviz fidanı özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Yavuz 1 diğer ceviz türlerine göre verimsiz bir çeşittir. Nisbi Periyodisite görülür. Meyvesi oval şekilli olup, kabuktan çok kolay ayrılır. Tane ağırlığı 17.4 g, iç oranı %56, içi dolgun, beyaz renklidir. ..